Hemförsäkring och bilförsäkring

Fixa till och försäkra din ATV

En fyrhjuling är ett fordon som kan rymma en till två passagerare. En av det första fyrhjulingarna kom på 1980-talet och det var företaget Suzuki som tog fram det första modellerna. Suzuki är ett japanskt företag som förutom fyrhjulingar också säljer bilar och motorcyklar.

Försäkring

Fyrhjulingar ses ofta som säkrare än motorcykel, vilket beror på fordonets fyra hjul. Olycksrisken har dock blivit stor den senaste tiden och allt fler ungdomar har skaffat en fyrhjuling för att ta sig fram på landet. För att kunna känna dig trygg på din fyrhjuling är det viktigt att fixa till och försäkra ditt fordon.

Det är viktigt att hitta rätt försäkring till din ATV. Vissa försäkringsbolag erbjuder till exempel ersättning för maskinskada samt ersättning för utrustning. Priset på försäkringarna kan variera mellan olika bolag beroende på försäkringens omfattning. Den absolut viktigaste försäkringen att skaffa är en trafikförsäkring. Det spelar ingen roll om du kör fordonet i skog eller på vägen.

Förutom att skaffa en bra försäkring finns också en stor variation av tillbehör till din fyrhjuling. Det går att köpa allt från exempelvis uppsamlare, vagnar och sandspridare till en vägskrapa.