Hemförsäkring och bilförsäkring

Övriga försäkringar

Även om hem- och bilförsäkring är de två vanligaste typerna av försäkringar så finns det såklart en hel uppsjö av andra typer av försäkringar som också kan värda att skaffa sig om man skulle behöva som till exempel barnförsäkring, studentförsäkring, personförsäkring, djurförsäkring samt företagsförsäkring.

livbojEn barnförsäkring kan vara bra att ha för att skydda sitt barn eftersom de små älskar att var ute och leka och springa. Oftast gäller en barnförsäkring dygnet runt och kan även innebära att man kan få ekonomisk hjälp vid skada eller sjukdom.

Är man student och precis flyttat hemifrån ska man absolut ha en hemförsäkring. Oftast erbjuder försäkringsbolagen en speciellt skräddarsydd hemförsäkring just för studenter som kallas för just studentförsäkring. En studentförsäkring kostar inte många kronor, oftast under en hundralapp i månaden, så det är något man absolut bör skaffa.

En personförsäkring kan komma många i olika former i form av till exempel sjukförsäkring för att kunna få ut en större del av sin lön när man är sjuk. Inkomstförsäkring är en annan typ av personförsäkring som kan vara bra att skaffa sig för att kunna få ut en större del av lönen ifall man skulle bli arbetslös eftersom man maximalt kan få ut 18 700 kr från A-kassan. Övriga personförsäkringar kan till exempel innefatta livförsäkring ifall en familjemedlem skulle avlida eller olycksfallsförsäkring som ger ekonomiskt skydd vid olycksfall.

Har man ett husdjur kan det vara all idé att försäkra detta med en djurförsäkring ifall någon liten eller större olycka skulle inträffa. Är ens husdjur inte försäkrat kan annars veterinärkostnaderna bli tämligen stora.

Driver man eget företag kan det vara en bra idé att ha en företagsförsäkring. Rör det sig om ett större företag med anställd personal är det näst intill en nödvändighet, framför allt om det är ett företag med någon form av verksamhet där personalen utsätts för risk, som till exempel vid byggarbeten eller liknande.