Hemförsäkring och bilförsäkring

Hemförsäkring

En hemförsäkring är något som alla hem bör ha. Att inte ha en hemförsäkring kan bli väldigt dyrt om exempelvis en brand eller ett inbrott skulle inträffa och man tvingas köpa till exempel ny elektronik eller tvingas att renovera hela huset. En annan anledning till att skaffa en hemförsäkring är att det inte är speciellt dyrt. För en normalstor bostad handlar det ofta inte om mer än några tusenlappar om året, vilket det absolut är värt om olyckan mot förmodan som sagt skulle vara framme.

husstomme

Vad ingår då i en hemförsäkring är det nog många som undrar? Givetvis ingår all egendom som finns i bostaden, ofta upp till höga belopp upp emot en miljon kronor, ibland mer, ansvarsskydd och rättsskydd om man skulle råka skada sig själv eller någon annan och krävs på skadestånd, överfallsskydd om man skulle bil rånad samt reseskydd om något skulle hända på resan.

Vissa försäkringsbolag erbjuder ofta även tillägg till hemförsäkringen som exempelvis så kallad allriskförsäkring, även kallad drulleförsäkring om något oförutsett skulle inträffa som inte täcks av den vanliga hemförsäkringen. Andra saker som också kan erbjudas som tillägg till den vanliga hemförsäkringen är bland annat flyttförsäkring om något händer i samband med en flytt samt utökad reseskydd för den som vill känna sig extra säker under resan.