Hemförsäkring och bilförsäkring

Vad du bör tänka på vid resa

Du börjar klicka dig igenom listan och ser ordet reseförsäkring. Vad ska du ha det för, det finns i hemförsäkringen. Gör den det är frågan och den frågan är viktig. Varje år får Utrikesdepartementet (UD) rop på hjälp när något oanat inträffat och försäkringen inte täcker detta. Oftast kan inte UD hjälpa dig mycket utan du får betala allt själv. Så kontrollera din hemförsäkring vad den täcker.

Extra reseförsäkring

Om du inte har bra resevillkor i hemförsäkringen eller du ska på en långresa, ha med dyr utrustning eller åka till speciella platser kan en speciellt anpassad reseförsäkring var ett bra val. De flesta får ett grundskydd om du får magont, mindre skador eller blir bestulen på mobilen. Ett komplicerat benbrott, stulen surfbräda eller bara att pass och plånbok försvinner är problem som försäkringen inte hanterar.

En speciell reseförsäkring täcker mer eftersom de redan räknat ut vilka skador som är större men ovanliga, som exempelvis försvunnet bagage. Din hemförsäkringen täcker däremot oftast bara 45 dagar. Reser du en längre tid behöver du då istället en speciell reseförsäkring som gäller upp till ett år. Så ta dig lite tid och läs mer här om resor och tänk igenom vad du vill göra.